La orele 12 plecam de la panoul cu Pastravaria din Lepsa spre Cheile Tisitei: mai intai 1,5 km de mers pe sosea, apoi trecem Putna si alti 1,5 km drum neasfaltat, dupa care in sfarsit intram in rezervatia propriu zisa.
Sebi cu un prieten si cu ranger-ul la intrarea in Cheile Tisitei
O broscuta in formare (biata broscuta o tinea Pustiu' de un piciorus ca sa nu fuga din poza, ca se tot misca)
Cheile m-au impresionat prin salbaticia locurilor. Brazii sau molizii sunt extraordinar de verzi, apa deosebit de curata, mizerie f. putina, lume asemeni f. putina, conditiile ideale pt. a te rupe de lume.
Portiunile de chei efectiv sunt putine si greu de observat, neavand lungime efectiva care sa le dea aspectul de chei propriu-zis, valea in sectiune fiind f. larga. Traseul este un drum forestier care parcurge valea in lungul apei, urcand insesizabil. De fapt, a fost candva un drum ce mergea pe vale, dar nefolosit demult, este degradat si zona transformata de altfel in rezervatie, deci exclus circuitului auto.
Se poate remarca ruptura drumului in zona de legatura dintre pod si vale, dovada ca a fost candva un mare drum pe aici
Verdeata din lungul Tisitei este vitalizanta, am ramas impresionata de cat de deasa este padurea (in opozitie cu defrisarile din alte zone), de culoarea intensa a vegetatiei si, nu in ultimul rand, de varietatea speciilor.
Drumul prin cheile Tisitei, strajuit de o vegetatie luxurianta
Mergand agale pe langa Tisita: Cezar si Pustiu'
Pustiu' in echilibristica pe o balustrada de pod
La popas langa "scara cu mormoloci"
Fostul drum s-a surpat, iar pt. parcurgerea cheilor a fost amenjata din nuiele si butuci o poteca pe curba de nivel ca sa nu alunece terenul
In sir indian pe poteci inguste, unde nu incape decat un singur om
In asteptare la traversarea apei, care se traverseaza pe podulete suspendate
In unele zone intalnim stanci deosebit de masive si robuste, dar felurit lucrate
Un perete de stanca aspectuos pt. varietatea formelor sale
Drum amenajat intre peretii de stanca ce strajuiesc albia apei
Contrar asteptarilor mai parcurgem niste micute zone de chei, traseul urmand pe sub o surplomba pe marginea apei.
Dana si Cezar in ultima portiune de dinainte de tunelul final
Radu spre tunelul final, dar mai intai trebuie traversata apa
Dana iesind din tunel pe partea cealalta a muntelui
Drumul de intoarcere decidem sa nu-l mai facem prin Focsani, in ideea sa ne ajunga benzina pana la cel mai apropiat oras, si o luam spre Tg. Secuiesc, initial pe drum normal, ulterior pe drum forestier si nu facem decat 2 h pe o distanta de 50 km, traversand muntii pana in cel mai apropiat oras. Pana in Bucuresti am facut in total vreo 6 h, deci cu 2 h mai mult decat prin Focsani.
Un comentariu:
Faina tura... am fost si eu in chei putin acum cativa ani, si pe drumul spre Tg. Secuiesc cu masina... :) Vrancea e minunata, salbatica rau, numai buna de o saptamana la cort asa departe de oameni...
Trimiteți un comentariu