sâmbătă, august 15, 2009

Delta Dunarii - bratul Sf. Gheorghe - 5 aug. 2009

O scurta escapada de cateva ore cu amicii de la ASCOR Bucuresti, pe canalele apropiate ale Deltei, in zona localitatii Murighiol, la sugestia profesorului nostru indrumator de pe santierul arheologic de la cetatea Halmyris.

Dupa ce ne sculam dimineata la 6.30 a.m. ca sa fim la 7.00 a.m. pe santier cu lopata in mana, intr-o zi de miercuri, profesorului i s-a facut mila de noi si ne-a comunicat ca dupa-masa nu mai lucram, ci daca vrem vorbeste cu niste "unii cu barci" ca sa ne duca in Delta. Entuziasm mare!

In micutul debarcader al localitatii Murighiol, toata lumea e ambalata in barci, asteptand nerabdatori plecarea, delta, ratele, pelicanii, nuferii.


Cele doua barci pline ochi: multa voie buna si zambete pe fata fiecaruia

Iesind din micutul port ajungem imediat pe bratul Sf. Gheorghe, mergem o buna bucata in directia Sf. Gheorghe, pentru a vira dreapta mai apoi pe bratul Uzlina.


Ambarcatiuni pe bratul Sfantul Gheorghe

In zona lacului Uzlina am ajuns din pacate destul de tarziu, spre seara, astfel incat nuferii se dusesera la culcare si nu era nici unul deschis si nici soarele nu oferea o lumina f. propice imortalizarii de instantanee.

Pasarile mult dorite erau destul de putine si ele: un pelican rebegit, niste pescarusi si cateva rate. As fi vrut animatie, zbatere de aripi, tipete ascutite, zarva mare, galagie !


Poza intitulata: Pelicanul si pet-ul. Oare a baut pelicanul Cola ?


Pasari in zbor, speriate saracele de zgomotul barcii motorizate


Un pescarus contemplativ 

Distractia maxima a fost insa constituita de stropirea reciproca a membrilor din cele doua barci, s-a ras pe capete si lumea a rezultat uda fleasca din acesta mini-excursie in Delta (mai putin eu care aveam aparatul foto si il protejam).

In poza de jos si cea de sus, se pot vedea inamicii "stropitori," barca de sus a fost inofensiva de fapt, dar cea de jos - sunt si echipati, cu veste de salvare, daca se rastoarna barca cumva in timpul atacului lacustru sa fie pregatiti, pregatiti.

Rezultatul evident este udarea hainelor, se recurge si la o metoda de uscare in bataia vantului din viteza barcii.

Avantajul unei plimbari seara in Delta este posibilitatea prinderii unui apus excelent, ceea ce a constituit exercitiul meu fotografic.

Si o imagine semnificativa pentru Delta: eterna si neobosita barca (cu motor de data aceasta, a invadat tehnologia peste tot).

Niciun comentariu: