luni, martie 24, 2008

Schi la Sinaia - 23 martie 2008

Duminica avem cel mai mare noroc din lume. Merge cabina la Sinaia, desi pamantul iara se invarte prea repede si norii isi schimba pozitia pe bolta cereasca - adica bate vantul. Mai intai ne ducem in Valea Dorului, unde bagam o baie de soare de o ora si ceva, nu de alta, dar era coada jos la 1400 si nu era interesant sa ma dau de 20 de ori in Valea Dorului. Nori negri cu cateva raze de soare pe ici pe colo'.

Pe la amiaza, eu o iau in sus de una singura pe piei spre Scandurari, cu tinta vf. cu Dor. Ajung destul de repede, nu stiu de unde aveam atata energie, ca sigur nu de la vantul care ma impingea din spate. Sus pe varf constat ca nu sunt singura care nu agreaza partia, si ma intalnesc cu una bucata snow-boarder Dragos si o fata draguta bulgaroaica Emilia.


Snowborderul Dragos


Bulgaroaica Emilia


Vedere din marele varf cucerit pe schiuri spre zona Vanturis-Dichiu 

In fine, coboram in 2 minute, si ne gandim sa mai urcam o data, dar pe vf. de vis-a-vis, de pe care evident ca ajungem la fel de repede jos. Dupa aceea mergem la cabana, se reuneste si, respectiv, se mareste gasca, si pornim spre o coborare pe Papagal vreo 4 bucati: eu, Danuta si Radu cu schiurile si Dragos cu placa. Zapada super ok, desi un pic greuta pe Papagal.

Urmeaza o coborare pe Tarle, unde merg eu, Cristina, pe care o culegem de la 2000, si Radu cu schiurile, si reusesc sa il conving si pe Dragos sa mai vina o data cu placa (de data asta sunt cuminte si il astept sa nu se piarda de noi). Zapada pe Tarle e tot destul de moale, dar Legendurile mele se descurca f. bine. Mi s-au facut si poze, dar acuma se prelucreaza de zor.


Radu si Danuta in asteptare deasupra cabanei Miorita


Radu, Danuta si Dragos in traverseul de deasupra Papagalului.


O umbra din Cristina in lumina soarelui stralucitor

Si ultima coborare o facem pe Carp, eu, Cristina si Radu, toti 3 cu schiurile, bagam o tona de poze in action si ajungem fericiti jos. Cica ninge iara saptamana asta. Cum se zice cica mai nou, poate facem un bing-bang printre copaci.

Niciun comentariu: