vineri, ianuarie 04, 2008

De Revelion la Isverna - ziua a 6-a - intoarcerea acasa

Paiiiiiiii, cica se plecam acasa la Bucuresti. Da, da, vezi sa nu, e zapada cat casa, un' sa plecam !!!??? Ne apucam sa dam zapada de pe masini, facem poteca prin curte, batem poteca pana in sosea, imbarcam bagajele si cica plecam (asta dupa vreo 3 ore de pregatiri, ca zapada nu se da asa usor la o parte). Sub cata zapada au fost ingropate, paaaaaaaaaaaaaai, uite aici:

Deci plecaaaaaaaaam, ........... si ajungem la primul deal unde Bursucu' nu poate urca cu dubitza, ca deh, el are doar cauciucuri de vara si nu are nici lanturi in dotare, ca cica la ce sa le foloseasca ?!

Aici ne regrupam ca sa tinem bine minte aceasta patanie cu incercatul ajunsului la Bucuresti, iar de la stanga la dreapta suntem urmatorii: Irina, Adri, Bursucu ' (adica Florin, care pune coarne), Iuliana, Laviniu, Laura si Raluca (cele din urma pe jos).

Irina si cu Laviniu reusesc insa sa urce, ca doar au cauciucuri de iarna si lanturi, Adrian e in spate si asteapta cuminte la rand, Bursucu' in schimb nu ii inainteaza duba deloc. Eu ma orientez repede, imi iau bagajul din dubita si ma mut la Irina in masina, si cica mergem in Baia de Arama sa luam lanturi pt. dubitza lu' Bursucu'. Pe drum, in schimb, ne depaseste Adrian cu restul lumii in masina, restul lumii neavand rabdare sa stea sa ne astepte sa ne intoarcem, ci venind sa caute ei personal lanturi. Drept pt. care noi ne continuam drumul spre Craiova, iar ei se intorc dupe ce gasesc un fel de lanturi (nu mai mentionez ca peste tot era gol si lanturi nu au gasit decat la Tg. Jiu). In fine, reusesc cica sa urce dealul doar tractati de un tractor si pe urma tot drumul merg fara lanturi, dar deh, acuma are Bursucu' lanturi in dotare.

In Craiova, eu cu Irina si Laviniu ajungem cand tocmai pleca un tren full spre Bucuresti, ziceai ca e razboi, atata aglomeratie si lume era in gara. Eu care merg mai rar cu trenu si il si urasc, nu prea pricepeam ce se petrece. Buuuuuuuuun, deci pierd acel tren si mai am unul la 21.18 p.m. Ii refuz frumos pe Irina si Laviniu si le zic ca nu mai raman cu ei in Craiova ca vreau acasa. Ma parchez intr-un bar pana la ora cu pricina si ma sui in tren, iar la 12.00 p.m sunt in gara in Bucuresti. Cu masina sigur nu faceam doar 2 h1/2 din Craiova la Bucuresti in nebunia care era pe sosele, mai ales ca am circulat in medie cu 40 km/ h pe ruta Tg. Jiu - Craiova. Concluzia zilei: e bun si trenu' din cand in cand ! :))

Niciun comentariu: